dinsdag 31 mei 2011

Eerste scripties van Verpleegkunde opgenomen in HBO-Kennisbank

Goed voorbeeld doet goed volgen. Na een aantal andere HAN-instituten zoals Sport- en bewegingsstudies en Social Studies, zijn nu ook scripties van Verpleegkunde opgenomen in de HBO-kennisbank. Het gaat om 8 scripties die begin dit jaar zijn afgerond./ivz

De scriptie zijn full text te raadplegen en te vinden via de website www.HBO-kennisbank.nl. De HBO-Kennisbank is een samenwerkingsverband tussen 20 hogescholen in Nederland en is gratis en voor iedereen toegankelijk. Er staan zowel scripties van studenten als publicaties van docenten in.

Om de scripties van verpleegkunde van de HAN te vinden, kies je voor Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en hierna voor het trefwoord Verpleegkunde. De trefwoorden vind je in de rechterbalk en op afbeelding 2. Op het scherm dat hierna volgt(en op afbeelding 3 in dit blogbericht) krijg je een overzicht van de 8 scripties.

- HBO-Kennisbank, een schatkamer van het hbo
Artikel in HANovatie over de HBO-Kennisbank, die steeds meer een onmisbare schakel aan het worden is tussen theorie en praktijk.

maandag 30 mei 2011

Jamie Oliver's TED Prize wish: Teach every child about food

In de TED Films een inspirerend filmpje van Jamie Oliver over kinderen en overgewicht.Kies de ondertitels in de gewenste taal.
'About this TED talk:


Sharing powerful stories from his anti-obesity project in Huntington, W. Va., TED Prize winner Jamie Oliver makes the case for an all-out assault on our ignorance of food.' KS

woensdag 25 mei 2011

Sehnsucht nach musikfreien Zonen


Ob im Supermarkt, in der kleinen Boutique oder im Gastronomiebetrieb – der Dauerbeschallung mit Musik kann man nur schwer entkommen.
Leider hat sich in den letzten Jahren die Meinung durchgesetzt, dass überall ein dicht gewebter Klangteppich liegen muss. Musik begleitet uns in allen Lebenslagen und das oft in unglaublicher Lautstärke.
„Das Ohr unterscheidet nicht zwischen den Lärmquellen, etwa dem als angenehm empfundenen Musiklärm oder dem Geräusch eines Pressluftbohrers“, erklärt Patrick Zorowka, Direktor der Innsbrucker Universitätsklinik für Hör-, Stimm- und Sprachstörungen. Wenn der Mensch nicht zur Ruhe kommt, können nicht nur Hörstörungen, sondern auch Folgewirkungen auftreten. „Das Herzinfarktrisiko kann höher werden, Herz-Kreislauferkrankungen können solche Folgeschäden sein“, sagt Zorowka. (Das österreichische) Linz setzte als Kulturhauptstadt Europas 2009 der Zwangsbeschallung etwas entgegen: Das Projekt Hörstadt machte die Stadt leiser. 99 Unternehmen und Organisationen hatten sich dem Projekt Hörstadt als Partner angeschlossen – und ihre öffentlich zugänglichen Räume komplett beschallungsfrei gemacht. – Ein Projekt, das sich überall und jederzeit kopieren ließe ...
Weiter lesen? TT.com

maandag 16 mei 2011

Geen doorverwijzing huisarts nodig

Ministerraad stemt in met voorstel VWS.

Patiënten mogen op korte termijn direct naar de diëtist, ergotherapeut, logopedist, orthoptist en podotherapeut. Het is dus niet meer nodig om eerst een verwijzing bij de huisarts te halen. De ministerraad heeft daarmee ingestemd op voorstel van minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Met deze maatregel wordt de huisarts ontlast en krijgt hij meer tijd voor andere zaken. Daarnaast past het in de beleidsdoelstelling 'de juiste zorgverlener op de juiste plaats'. Voor de fysiotherapeut, de oefentherapeut, de mondhygiënist en de huidtherapeut is al geen doorverwijzing van de huisarts meer nodig.

De ministerraad heeft ermee ingestemd het ontwerpbesluit voor advies aan de Raad van State te zenden. De tekst van het besluit wordt openbaar bij publicatie in het Staatsblad.
Bron: Logopedie.nl (Publieksinformatie van NVLF)DS