donderdag 14 juli 2011

Beroepsprofiel Ergotherapeut


Afgelopen jaar is het nieuwe "Beroepsprofiel Ergotherapeut" verschenen. Het nieuwe beroepsprofiel is het uitgangspunt voor de implementatie van toekomstige ontwikkelingen in de dagelijkse beroepspraktijk van de ergotherapeut. Daarnaast is het beroepsprofiel het uitgangspunt voor de curricula van opleidingen ergotherapie. Het beroepsprofiel geeft aan wat ergotherapie te bieden heeft aan de gezondheid en het welzijn van mensen en organisaties.

In het nieuwste nummer van het Wetenschappelijk tijdschrift voor de Ergotherapie staat een artikel waarin dit nieuwe beroepsprofiel tegen het licht van nieuwe ontwikkelingen in zorg en welzijn gehouden wordt.

Het artikel vindt je online via deze link.

Het Beroepsprofiel Ergotherapeut is te leen bij het studiecentrum Kapittelweg (code: 603.45 BERO).

maandag 4 juli 2011

Herziene editie 'Elementaire sociale vaardigheden'

Het lespakket 'Elementaire sociale vaardigheden' is al jaren verplichte literatuur van studenten bij de HAN. Het helpt ze om de basisvaardigheden zo aan te leren dat zij kunnen dienen als solide basis voor de ontwikkeling van hun specifieke beroepsvaardigheden/ivz.

Elementaire sociale vaardigheden
Marian Adriaansen en Josien Caris
164 pagina's
Prijs € € 39,95
ISBN 9789031389940

Beide auteurs zijn werkzaam bij de HAN. Begin augustus verschijnt een geheel herziene editie inclusief een website. Nieuw in deze editie is:
- een website met een serie filmfragmenten die aansluit bij de belevingswereld van de studenten
- Interactieve toetsvragen, studieopdrachten en oefeningen die een actieve wijze van kennismaken met en oefenen van de beoogde vaardigheden mogelijk maken.
- Twee nieuwe hoofdstukken: Argumenteren en Digitaal communiceren.
- De auteurs besteden in de hoofdstukken op oriƫnterend niveau ook aandacht aan de toepassing van de basisvaardigheden in verschillende hulpverleningssituaties binnen welzijn en gezondheidszorg.