dinsdag 24 januari 2012

Beter voorbereid op stage?

Zijn HBO-V studenten beter voorbereid op hun stage met de CAR-kennistoets?

Deze toets biedt studenten en hun begeleiders in de regio Arnhem-Nijmegen, inzicht in de kennistekorten en een structuur om deze te bespreken. Gaan studenten hierdoor beter voorbereid op stage? In november heeft TvZ een rondetafelgesprek georganiseerd over de materie, met betrokkenen en één buitenstaander. Lees het hele artikel in TvZ, nr. 6 (dec) 2011, p. 30-32. Het tijdschrift is te vinden op de bovenverdieping van Studiecentrum Kapittelweg.
DS

maandag 23 januari 2012

Dikker met kleinere portiesWageningen Universiteit en Ziekenhuis Gelderse Vallei ontwikkelen samen met regionale bedrijven smakelijke etenswaren met voldoende voedingsstoffen om ondervoeding bij ouderen en bewoners van verpleeg- en ziekenhuizen te bestrijden.


Ondervoeding is bij 25 tot 40 % van de ziekenhuispopulatie, bij een kwart van de verpleeghuisbewoners en bij 15 tot 25% van ouderen in de thuiszorg een probleem.ks

woensdag 18 januari 2012

Foodspotting

Veel mensen maken foto's van eten en delen dit via social media.
Food Spotting is een nieuw social media dienst en app die hierop gespecialiseerd is.


De best beoordeelde foto's per onderwerp staan bovenaan en je ziet waar ter wereld de foto genomen is. De App is doorzoekbaar op "Food, place or person'. KS

vrijdag 6 januari 2012

Hoe voelt het om bejaard te zijn?

Ouderen hebben last van allerlei kwaaltjes en ziekten. Maar hoe voelt het nou om oud te zijn? Om hier achter te komen heeft het Agelab van Massachusetts Institute of Tecnology het AGNES pak (Age Gain Now Empathy System) ontwikkelt. Het pak simuleert bijvoorbeeld stijve gewrichten, slecht gehoor en beperkt gezichtsvermogen. Zo kunnen studenten, medische hulpverleners, architecten ervaren hoe het is om oud te zijn en niet alles meer te kunnen. Het Agelab ging bijvoorbeeld met AGNES op stap met het openbaar vervoer en kwam onderweg allerlei obstakels tegen.

Voor meer informatie over het AGNES-pak lees het hele artikel 'Dus zo voelt het nou om bejaard te zijn' (Sander Voormolen) in de NRC-Next van 6 januari. Deze is aanwezig in studiecentrum Kapittelweg of te lezen via databank LexisNexis.

Of bekijk AGNES in real-life in dit filmpje van MIT:


FB