donderdag 18 oktober 2012

Betere overdracht van verpleegkundige patiëntgegevens


De zorg is een volcontinubedrijf, waarbij er geen fouten mogen worden gemaakt in de overdracht bij de wisseling van dienst.
Om de kans daarop zo klein mogelijk te maken, is door Nictiz, in samenwerking met V&VN en Actiz, een whitepaper opgesteld: ‘Tips voor efficiënte overdracht van verpleegkundige gegevens’.
Daarin tips voor zorginstellingen én ICT-leveranciers om het elektronisch overdrachtsbericht in de praktijk te implementeren en te standaardiseren. Zie voor meer informatie: hier
MR

woensdag 10 oktober 2012

Dipje of depri? Weet jij wat je moet doen?

Vandaag op 10 oktober, Landelijke Dag Psychische Gezondheid, wordt aandacht besteed aan de geestelijke gezondheidszorg.

Thema van de campagne  Heel je Hoofd in 2012 is: Dipje of depri? Weet jij wat je moet doen?
Met de campagne vraagt Fonds Psychische Gezondheid aandacht voor de omvang, ernst en duur van psychische problemen. Met als doel om mensen uitzicht te bieden op een beter leven.
Velen worstelen met gevoelens van somberheid, lusteloosheid en verslagenheid, maar weten niet wat ze moeten doen. Heel je Hoofd roept Nederland op om steun en hulp te zoeken. Blijf er niet mee rondlopen, er zijn oplossingen. Weet jij wat je moet doen als jij je of een dierbare zich somber of depressief voelt?

maandag 1 oktober 2012

Hoe betrouwbaar zijn (para)medische apps?

Tegenwoordig heb je overal wel een app voor. Ook binnen de gezondheidszorg schieten de (para)medische apps momenteel als paddenstoelen uit de grond. Hoe betrouwbaar zijn deze apps eigenlijk? Afgelopen vrijdag was er in nieuwsuur aandacht voor dit onderwerp. Klik op de link hieronder om de betreffende aflevering te bekijken.


Meer info over dit onderwerp is verder te vinden op website van de landelijke artsenfederatie KNMG: