dinsdag 24 september 2013

Springerlink bevat veel verpleegkundig materiaal


Evidence based werken is steeds meer ingebed in de praktijk van alledag bij verpleegkunde. Goede literatuur uit gedegen onderzoek komt een patiënt en ook zijn behandeling ten goede. In de Springerlink zijn veel artikelen en boeken te vinden waar verpleegkundigen hun voordeel mee kunnen doen.

In Springer vind je veel Nederlands- en Engelstalig materiaal. Als je de zoekterm ‘Verpleegkunde’ intoetst, krijg je ruim 500 artikelen. Met het Engelse ‘nursing’ vind je meer dan honderdduizend artikelen en zo’n 500 boeken. Ze zijn allemaal fulltext toegankelijk.

Springerlink is een databank met fulltext artikelen en boeken voor het hoger onderwijs. In de Springerlink staan meer dan 2500 tijdschriften op alle wetenschapsgebieden.
  
Waar vind je de Springerlink? Via www.han.nl/studiecentra, zoeken en vinden, gezondheid, digitale bronnen, Springerlink.
Je kunt erbij na inlog met je HAN-account, zowel thuis als op school/ivz


woensdag 18 september 2013

De Peulenparade

Stel je moet een voedingsmiddel verzinnen wat vezelrijk is én eiwitrijk met langzame koolhydraten. Wat is dan geschikt voor sporters, afvallers, mensen met diabetes en veganisten? Vol met vitaminen en mineralen en ook nog eens goed voor het milieu? Peulvruchten natuurlijk! Maar wellicht weet jij er, net als vele Nederlanders, nog te weinig van om je cliënten er goede adviezen over te geven. Daarom organiseert Urgenda samen met onder andere de Bruine Bonenbende, de Rijksoverheid, grote cateraars en het Voedingscentrum van 2 tot en met 10 oktober de “Peulenparade”.
Bron: Nieuws voor Diëtisten, nieuwsbrief 17-9-2013  ks
Kijk voor inspiratie op de facebookpagina van de“Peulenparade” en deel jouw boongevoel.
Bekijk hier het promotiefilmpje

Meer weten over peulvruchten? Kijk op  www.bruinebonenbende.nl.