maandag 16 juni 2014

Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde online


Goed nieuws! Sinds kort hebben de HAN Studiecentra online toegang tot het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde. Dit is de link: http://stcproxy.han.nl/han/ntvg/. Die vind je ook terug in de HAN catalogus. De papieren versie is nog steeds te vinden in het studiecentrum aan de Kapittelweg.Wil je meer weten over bijvoorbeeld ‘doorliggen’ of ‘cva’? Met de online versie is het heel eenvoudig  om het tijdschrift op onderwerp te doorzoeken. Er is een zoekoptie waar je een zoekterm kunt invoeren waarna de artikelen over dat onderwerp op het beeldscherm verschijnen.  De zoekterm ‘doorliggen’ levert 8 treffers op, ‘cva’ 663 treffers. Deze zijn allemaal fulltext in te zien.

Als je dat nog te globaal vindt, kun je ook voor ‘uitgebreid zoeken’ kiezen, wat meer naar rechts op de startpagina. Daar kun je bijvoorbeeld een selectie maken op de leeftijd van het artikelen en oudere artikelen uitsluiten.

Zie hier de zoekbalk, het uitgebreid zoeken en het archief .

Mocht je het prettig vinden om het tijdschrift op een meer traditionele manier te bekijken, dan kun je de artikelen min of meer ‘doorbladeren’ in het archief, nog meer naar rechts op de internetpagina (op de afbeelding helemaal rechts onderaan). Daar kun je het tijdschrift op nummer vinden en digitaal doorspitten.

De optie abonneren is jammer genoeg niet te gebruiken via deze toegang. Het is wel mogelijk om een rss-feed aan te maken via de rss-button en zo relevante informatie rechtstreeks in je mailbox te ontvangen/ivz